Gyprocwerken door Brabant pleisterwerken

Voor het plaatsen en afwerken van gyproc wanden of plafonds, bent u bij ons aan het juiste adres. We zijn met name gespecialiseerd in de wat kleinere meer gedetailleerde specialistische werken.

Gyproc plafonds

Naast het traditioneel gepleisterde plafond, wordt een vals plafond meer en meer toegepast. Dit biedt tal van voordelen in zowel renovatie, maar ook in de nieuwbouw. Een gyproc plafond kan op elke gewenste hoogte geplaatst worden en voorzien worden van inbouwspots, leidingen en ventilatiekanalen. Een vals plafond in gipskarton is ook prima geschikt wanneer je het plafond extra wilt isoleren van binnenuit. Afhankelijk van de onderliggende constructies kan men kiezen voor een vrijdragend of afgehangen plafond.

Valse wanden / Scheidingswanden

Wil je de kamers herindelen op een snelle en efficiënte manier, dan zijn scheidingswanden in gyproc een echte aanrader. Afhankelijk van het doel en de gewenste sterkte kunnen de wanden geïsoleerd en sterker gemaakt worden door het kader eerst af te slaan met osb-platen. Een valse wand wordt opgebouwd met een houten frame, of metalen profielen. Net zoals in gewone wanden is het ook hier perfect mogelijk om deuropeningen en ramen te voorzien.

 

Voorzetwand

Voorzetwanden worden vaak geplaatst bij renovaties waarbij de muren in slechte staat verkeren. Met de hulp van een voorzetwand kan je deze muren makkelijk vlak maken en indien gewenst extra isoleren. Ook het plaatsen van leidingen, schakelaars, ventilatie en nissen is eenvoudig mogelijk met een voorzetwand.  Zelfs zware constructies zoals zwevende badkamermeubels kunnen mits de juiste voorbereiding perfect geplaatst worden tegen een voorzetwand.

 

Onze werkwijze

Het plaatsen van valse wanden of plafonds gebeurt steeds volgens een vast schema. Als eerste stap wordt de nieuwe constructie afgetekend met een laser zodat alles haaks en te lood staat. In een volgende stap wordt de draagconstructie gemaakt en kunnen de benodigde leidingen ingebouwd worden. Afhankelijk van de gekozen opbouw kunnen de wanden en plafonds nu geïsoleerd en versterkt worden. Als laatste stap worden de gyprocplaten vastgeschroefd en worden de naden schroefgaten afgewerkt.